ponedjeljak, 17. prosinca 2012.

512 stepenica, štengi, skalina...

Danas vam donosim priču o vjerojatno najčudnijoj utrci ikad organiziranoj u Zagrebu. Po uzoru na utrku stepenicama Empire State Buildinga, smišljena je i organizirana utrka '512 stepenica' kroz 26 katova Zagrepčanke, poslovne zgrade na križanju Savske ceste i Vukovarske ulice u Zagrebu


Pogled na Zagrepčanku

Ograničen broj sudionika (250), kronometarski start (svatko starta sam u točno određeno vrijeme), live rezultati utrke, utrka u zatvorenom prostoru, i to prva takva u našoj državi… Mnogo je toga obilježilo 15. prosinac za sve one koji su se tamo našli zahvaljujući organizaciji Društva športske rekreacije "Aktivan život".

 
Podnožje nebodera, prijave

Čije god sam dojmove slušala, svi su apsolutno oduševljeni svime što je ova utrka obuhvatila. Iznos startnine (50kn) svim je sudionicima osigurao suvenir s utrke i okrepu u vidu pića i keksa. Večer prije utrke svi su sudionici na e-mail bili obaviješteni o tome u koliko je točno sati i minuta upravo njihov start, obzirom na to da se startalo pojedinačno, te se po završetku svakog trkača njegov rezultat uvrštavao na popis i tako mu se određivala pozicija na rang listi.

Jedan od natjecatelja tijekom uspona

Svi trkači uspjeli su se popeti za manje od 7 minuta! Iako se utrka zove „512 stepenica“ i sadržava 26 katova, odlučeno je da cilj bude na 25. katu, što iznosi 490 stepenica, isključivo iz logističkih razloga i problematike posljednjeg kata (nemogućnost povratka liftom, što se može s 25., ali ne i s 26. kata). No nikome to nije pretjerano smetalo. Po prostoru stepenica moglo se čuti glasno navijanje, atmosferu su podizali i brojni novinari i fotografi, kao i trkači koji su uživo pratili rezultate na televizoru u prizemlju.

 Live rezultati


Pobjednici su Igor Ermakora (2:54) i Gabrijela Šalković (3:52), za što su dobili unikatne pehare i dodatne poklone organizatora i sponzora. Medijski su ovaj događaj opširno popratili brojni mediji (HTV1, RTL, 24sata, SPTV, Slobodna Dalmacija, Večernji list, SN, Index.hr, Net.hr, Jutarnji.hr, Tportal, Dnevnik.hr), a 405 prijavljenih trkača i 189 sudionika dovoljno govori o tome koliko veliku perspektivu ova utrka ima i u budućnosti.

 
Natjecatelj daje izjavu za medije

Moram naglasiti i da je ovo bilo prvo izdanje ove utrke, što dodatno uveličava uspjeh i funkcionalnu realizaciju cijelog događaja!

1 komentar:

  1. Moram priznati da me malo sram što tek sada čujem za ovu nadasve zanimljivu utrku. Ali, zbog toga i služe postovi, zar ne? Stvarno si me zaintrigirala, nadam se da će još puno izdanja doživjeti. Tko zna, možda se iduće godine i ja pridružim.
    Često se utrkujem s bratom u svojoj zgradi (tko će prije do stana na 7.katu- on u dizalu ili ja stepenicama :) Očito je da još trebam proraditi na kondiciji jer često izgubim.
    A kad smo kod kondicije-koliko tebi vremenski treba da se popenješ na vrh Zagrepčanke? :D

    OdgovoriIzbriši